Teraz
+22°
Główna
Najnowsze
Logowanie
12:00
+23°
15:00
Cieszmy się szparagami, bo za chwilę koniec...
Jedliście Państwo kiedyś bocianią łapę?
Ser halloumi
Szparagi!!!
Żeberka w wersji lubelsko-amerykańskiej
Sajgonki - azjatyckie gołąbki
Faszerowana ryba Czytałem o pewnym pobożnym przeorze, który mówił: to może niech nowicjusze zjedzą sobie pyszny rosołek z tej pięknej, doświadczonej życiowo kury, a ja stary, ot, byle faszerowane szczupaczydło z szafranem... Wiedzieć trzeba, że kucharze w dawnej Rzeczypospolitej słynęli w całej (...)
Bananowe muffinki W tej wersji muffinków znajdziesz tak doskonałe składniki, jak smakowite banany, słodka czekolada czy olej kokosowy (...)
Kwaśnica - to nie jest zwykły kapuśniaczek... Jest jednym z najbardziej charakterystycznych i charakternych dań kuchni karpackiej. Na Podhalu można ją dostać niemal w każdej knajpie, ale najlepsze trafiały mi się w Beskidach. Czy po zimowej wędrówce po górach, czy po zmarznięciu na stoku narciarskim - doda (...)
Zupa cebulowa Kuchnia francuska kojarzy nam się z nadzwyczajnym wyrafinowaniem bogactwem przygotowywanych na różne sposoby wyszukanych składników. Owszem, bywa i taką. Jednak jej urodę odnajdziemy też - a może nawet zwłaszcza! - w prostej zupie cebulowej. Acz żeby osiągnąć sukces, będziemy musieli (...)