W ramach projektu każda uczestnicząca szkoła losowała jeden kraj, którego kulturę poznawała i przedstawiała. Szkoły z Grecji, Rumunii i Portugalii przygotowywały materiały o własnych tradycjach. Uczniowie mieli okazję dowiedzieć się więcej o geografii wybranych państw, ich stolicach, liczbie mieszkańców, językach, zabytkach oraz miejscach wartych uwagi. Istotnym elementem projektu było także zgłębianie tajników kuchni różnych krajów, ze szczególnym uwzględnieniem potraw świątecznych i noworocznych.
W projekcie uczestniczyli uczniowie klas I–III pod opieką Beaty Leszczuk. Partnerami były szkoły z różnych regionów Polski oraz placówki z Grecji, Rumunii i Portugalii.
Podsumowanie projektu odbyło się 14 lutego w samej szkole. W wydarzeniu wzięli udział dyrektor szkoły Katarzyna Radzikowska, wychowawcy Anna Muszyńska i Joanna Pawluk oraz psycholog szkolny Agnieszka Tymoszuk.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.